<div id="fb-root"></div><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script>(function(d, s, id) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (d.getElementById(id)) return;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> js = d.createElement(s); js.id = id;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> js.src = 'https://connect.facebook.net/fi_FI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12&appId=1835635846686343&autoLogAppEvents=1';<!-- [et_pb_line_break_holder] --> fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

Vaatekaappi Workshop Osa 2

Millä tavalla arkesi muuttuisi, jos voisit aamuisin valita asun parissa sekunnissa?

"Kommentoi"
<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

29 Kommentit

 1. Teija

  Olisi ihanaa, jos kotona jo miltei lähtöhetkellä ei tulisi tunnetta, että ei nämä vaatteet sittenkään sovi yhteen. Seurauksena on kamala lähtöstressi, uusien sovittelu ja pahimmassa tapauksessa myöhästyminen sovitusta.

  Vastaa
 2. Satu

  Arkiaamut muuttuisivat ihan totaalisesti ja päivä lähtisi ns. rullaamaan heti aamusta saakka. Ei olisi enää tuskailua vaatekaapin edessä (ei nämä sovi yhteen tai tässä paidassa näkyy “äitiysmakkara” tai tämä paita on liian kylmä tänään ulos) tai juoksua kodinhoitohuoneen, pyykkitelineen ja vaatekaapin välillä.

  Vastaa
 3. Katja

  Helpottaisi kummasti arkea jos vaatekaappi olisi selkeä. Mut en vaan pysty luopumaan ihanista vaatteista…

  Vastaa
 4. Äiti

  Toki minun aamuni helpottuvat kun saan kaappini järjestykseen, mutta vielä enemmän perheen aamut helpottuisivat, jos teini löytäisi vaatteensa. En ole varma, auttaako siihen ikävaiheeseen mikään järjestysmetodi. Videota katsellessa tuli mieleen, onko miehillä muita vaatekriisejä kuin ” missä mun sukat on”

  Vastaa
 5. Maarit

  Minun ongelmani on, että en tiedä omaa tyyliäni ja pituudestani johtuen hyvin istuvia valmisvaatteita on vaikeaa löytää. Tästä johtuen vaatekaapissa olevat vaatteeni ovat aina kompromisseja ja joka aamuista vaatevalintaa siivittää pieni ärsytys. Osana ongelmaa on ns. fiilispukeutuminen, jonka vuoksi on mahdotonta valita seuraavan päivän vaatteet edellisenä iltana.

  Vastaa
 6. Taru

  Vaatteiden valinnanvaikeus ei niinkään ole mun ongelma tällä hetkellä – se on helppoa kun raskausajan jälkeen päälle ei mene kuin ihan muutamat vaatteet. Mitenhän tää metodi muuten toimii muuttuvassa elämäntilanteessa, siis kun en vielä tiedä mihin mittoihin tulen palautumaan ja mitkä vaatteet mun vaatekaapista ylipäätään kokonsa puolesta pääsee enää käyttöön? Esimerkiksi jos lantio ei palaudu entisiin mittoihin, housu- ja hamevalikoima on pakko uusia. Tyyli on hukassa joka tapauksessa, se on selvä juttu.

  Vastaa
 7. Päivi

  Metodi kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta minulle tuli tosi monta kategoriaa aktiviteetteja. Lisäksi vielä pitää vaihtaa vuodenaikojen mukaan. Samat koti tai kaupunki tai työvaatteet eivät käy joka vuodenaikaan. Tarvitaan siis varasto niille vaatteille, jotka eivät juuri nyt ole käytössä, vaatii melkoisen paljon säilytystilaa. En usko, että minulla tilantarve kovin paljoa vähenee.

  Vastaa
 8. Sari

  Kuljen työmatkani pyörällä tai kävellen eli käytän paljon erilaisia liikkumiseen tarkoitettuja vaatteita. Töissä käytän työvaatteita. Kompastuskivi onkin siinä, kun täytyisi pukeutua siististi esim kaupungille, kylään, juhliin. Silloin kaapista ei löydy mitään sopivaa. Yleensä valitsen tylsästi farkut ja t-paidan/neuleen. Haluaisin löytää kivoja, kauniita vaatteita, mutta jotenkin tuntuu, että olen jumissa sekä pukeutumisen että vaatteiden ostamisen osalta. Tyyli on hukkunut ulkoilu- ja työvaatteiden alle.

  Vastaa
 9. Kirsi

  Aamut olisivat stressittömämpiä, voisi keskittyä muihin asioihin kuin vaateasioihin. Se vapauttaisi uutta energiaa kun ei tarvitsisi miettiä vaatteita.

  Vastaa
 10. Maarit H

  Olen karsinut viime vuosina tosi rankalla kädellä vaatekaappia ja jättänyt jäljelle enimmäkseen vain sellaisia vaatteita joista tykkään, jotka sopivat päälle ja joita oikeasti käytän. Kaapissa on nykyään pienet siistit pinot ja lähes kaikki sopii keskenään yhteen. Värimaailma on musta-valko-harmaa-tummansininen-vaaleanpunainen, tyyli rennon minimalistinen. En joudu enää kovinkaan usein miettimään mitä pukisin päälle, vaan näistä vaatteista on löytynyt vakiintuneita asuja. Se tosiaan säästää aikaa ja hermoja. Ideoita olen saanut Pinterestistä ja sieltä lukenut kapselipukeutumisesta ensimmäisen kerran.
  Huomaan myös nykyään olevani aika nirso shoppailija. Mun kaappiin pääsee vain suosikkimateriaalit ja vaatemerkit, jotka olen todennut hinta-laatusuhteeltaan parhaiksi sekä tietysti oman tyylin mukaisiksi. Osa vaatteista on ollut kalliimpia kuin ennen, mutta määrän pienennyttyä säästöä on tullut silti. Ajatukseni on, että vaate on ikuinen, jos vaan mahdollista, mutta edes useamman vuoden kestävä. Ostan vaatteita myös käytettynä, juurikin niitä hintavampia.
  Useampi vuosi tähän muutokseen on mennyt, ennen kuin olen sisäistänyt sen mitä haluan ja opetellut vastustamaan houkutuksia kaupoissa. Kapselipukeutumista toteutan jo tavallaan, mutta toivon oppivani vielä lisää.

  Vastaa
  • Mumma

   Etköhän ole jo täysinoppinut.?

 11. Sanna

  Arkiaamut olisivat todennäköisesti seesteisempiä jos säästäisi aikaa omien vaatteiden valinnassa. Myös pyykkihuollon helpottuminen olisi suurperheen arjessa iso juttu.

  Vastaa
 12. Mirja

  Olisipa se kiva , jos huomiselle työreissulle olisi olisi vaatteet ?. Taas mietin kaappia katsoessani mitähän olen taas oikein ostanut. ?

  Vastaa
 13. Anne

  Kyllä helpottaa. Itse tykkään housuouvuista, mekoista ja hameita. Voisi koota yhteen viikonloppuisin omat kokonaisuudet joita ajattelisin käyttää töissä. Kotona pukeutuessa rennosti ja mukavasti on helpompaa jos nekin löytyisi helpolla. Usein huomaa että uusia vaatteita on mutta en ole käyttänyt niitä ollenkaan joten olet ostanut vaatteille kavereita en omaan tarpeeseen itselle. Eihän niitä oikeasti tarvitse niin paljoa olla. En kuitenkaan vaihda joka päivä töihin uusia vaan koitan pitää joki koko viikon tai ainakin puolet siitä samoja vaatteita. Tuuletan paljon. Odotan innolla mitä tästä vielä kehkeytyy. ?

  Vastaa
 14. Airi

  Aamut olisivat varmasti stressittömämpiä jos olisi ikäänkuin valmiina mietittynä mitkä vaatteet päälle laittaa.

  Vastaa
 15. Johanna

  Epäilyttää että kaapista löytyisi jo kaikki tarvittava. Kiloja on tullut viime vuosina lisää eikä varsinkaan siisti työvaateosasto ole pysynyt oikein sen muutoksen mukana. Lisäksi monet vaatteista ovat muutenkin turhan vanhoja ja alkavat jo kulua ja rispaantua sen takia. Housuista puuttuu nappeja tai lahkeen käänteet pitäisi ommella kuntoon. Olen huono huoltamaan vaatteita mutta säästän niitä kuitenkin ajatuksella, että ”tämä on ihan hyvä kunhan korjaan sen”.

  Vastaa
 16. Eerika

  Tällä hetkellä pukeutuminen on nopeaa, koska mahdun niin pieneen osaan vaatteistani! ? No, laihdutuskuuri on hyvässä vauhdissa ja toivon tämänkin motivoivan entisestään siihen.

  Tämä video poisti monta ennakkoluuloani metodia kohtaan. Olen juurikin se hameissa ja mekoissa viihtyvä, jolla on täysin eri tyyli töissä ja vapaalla. Odotan innolla seuraavaa videota!

  Vastaa
 17. Äiti

  Minulla on yhä kotiläksy vaiheessa. Onko teillä muilla erikseen vaatteet siivousta tai maalausurakkaa varten? Maalusurakoita ei ole edes joka vuosi ..

  Vastaa
  • Päivi

   Mulle viimeinen sysäys kapselipukeutumiseen oli viime kesänä ajoittain vaivannut, itselleni todella epätyypillinen “ei mitään järkevää päällepantavaa” -olo. Ajattelin, että kapselipukeutumisen avulla voin jos en poistaa kokonaan niin ainakin lyhentää tuollaisina hetkinä kuluvaa aikaa, kun minulla on rajatumpi määrä vaihtoehtoja esillä kaapissa. Laadinkin hyvillä mielin syyskapselin (käyttöönotto tapahtuu, kun ilmat vielä vähän viilenevät).

   Mutta: kun kirjasin ylös resurssivaatteet, huomasin, että mulla jääkin aika vähän vaihtoehtoja varastoon. Lähinnä voin vaihtaa neuletakkeja lämpimämpiin, vajaamittaiset mustat housut pitkiin mustiin housuihin ja syyskapselin mekot toisiin, jos kyllästyttää. Sen sijaan melkein kaikki puserot on jo syyskapselissa. Syyskapseli tulee olemaan kooltaan 24-26 vaatetta (tässä siis mukana tavalliset arkivaatteet ja muutama hiukan siistimpi vaate töissä vastaan tulevia erityistilanteita varten).
   Mitä minun kannattaisi tehdä? En ole erityisen vaihtelunhaluinen pukeutuja, joten sinänsä on varmaan ihan ok, että käytännössä käytän yhtä ja samaa kapselia suuren osan vuodesta. Mutta pelkään, että kapseli ei autakaan “ei mitään päällepantavaa” -hetkiin, kun siellä suurelta osin on ne ihan samat vaatteet, jotka siellä on ennenkin ollut. Pitäisikö minun aloittaa huomattavasti pienemmällä kapselilla?

  • Päivi

   Äh, tuon äskeisen kommenttini ei kyllä pitänyt tulla vastauksena edeltävään kommenttiin pahoittelen! Mitä remonttivaatteisiin tulee, mielestäni niitä voi helposti ostaa kirpputorilta halvalla, jos nyt ei yhtenään tee remonttia. 🙂

  • Paula

   No just niin remppavaatteiden kohdalla?

  • Paula

   Hei Äiti
   Totta maar täytyy säilyttää muutamaa (=useita) asua, paitaa, verkkaria, sitä varten, kun joskus tulee se naalaushetki. Tarkoitus olisi, että ne raaskii heittää stten pois. Mutta ei. Ihan oikeesti nyt hoksasin, että ne on jäänyt puutarhassa mönkimis-vaatteiksi. Ensi kesänä heitän kyllä veks. Näitä mönkimisvaatteita on nyt ihan liikaa ja voisi olla kauniimpiakin, koska kuitenkin menevät pesuun.?

 18. Päivi

  Tässä vielä oma kysymykseni uudestaan, kun äsken sähläsin sen vastauksena.

  Mulle viimeinen sysäys kapselipukeutumiseen oli viime kesänä ajoittain vaivannut, itselleni todella epätyypillinen ”ei mitään järkevää päällepantavaa” -olo. Ajattelin, että kapselipukeutumisen avulla voin jos en poistaa kokonaan niin ainakin lyhentää tuollaisina hetkinä kuluvaa aikaa, kun minulla on rajatumpi määrä vaihtoehtoja esillä kaapissa. Laadinkin hyvillä mielin syyskapselin (käyttöönotto tapahtuu, kun ilmat vielä vähän viilenevät).

  Mutta: kun kirjasin ylös resurssivaatteet, huomasin, että mulla jääkin aika vähän vaihtoehtoja varastoon. Lähinnä voin vaihtaa neuletakkeja lämpimämpiin, vajaamittaiset mustat housut pitkiin mustiin housuihin ja syyskapselin mekot toisiin, jos kyllästyttää. Sen sijaan melkein kaikki puserot on jo syyskapselissa. Syyskapseli tulee olemaan kooltaan 24-26 vaatetta (tässä siis mukana tavalliset arkivaatteet ja muutama hiukan siistimpi vaate töissä vastaan tulevia erityistilanteita varten).
  Mitä minun kannattaisi tehdä? En ole erityisen vaihtelunhaluinen pukeutuja, joten sinänsä on varmaan ihan ok, että käytännössä käytän yhtä ja samaa kapselia suuren osan vuodesta. Mutta pelkään, että kapseli ei autakaan ”ei mitään päällepantavaa” -hetkiin, kun siellä suurelta osin on ne ihan samat vaatteet, jotka siellä on ennenkin ollut. Pitäisikö minun aloittaa huomattavasti pienemmällä kapselilla?

  Vastaa
 19. Hanna

  Olisihan se ihanaa, jos löytäisi päälleen itseä miellyttävät vaatteet. Ja vielä nopeasti. Itseäni haittaa enemmän se tyytymättömyyden tunne asukokonaisuuteen kuin ajan tuhlaus.

  Vastaa
 20. Tarja

  Uskon, että toimiva vaatesysteemi auttaa kadonneen itsevarmuuden löytämisessä, ja se varmasti myös piristää ja antaa draivia muuhun elämään.

  Vastaa
 21. Anni

  Aamut varmasti nopeutuisivat ja kotona olisi vähemmän vaateläjiä, josta etsiä niitä.

  Vastaa
 22. Tuulia

  Aamuisin olis helpompaa kun ei tarvitsisi etsiä mitä päälle sieltä kaiken sekasotkun keskeltä

  Vastaa
 23. Susanna

  Olen aina ollut mekkotyyppiä ja housuja käytän harvoin. Lisäksi olen muodokas. En tykkää ostaa vaatteita. Olen korjauttanut valmisvaatteita sopivaksi ompelijalla, itse en osaa ommella. Ostan vaatteita uusina ja käytettynä ostoslistan kanssa – harvoin. Näin olen toiminut pakosta eron jälkeen. En voi tuhlata, kun kasvatan lapsia yksin. Olet ihana Sohvi Nyman ja Hyvän mielen vaatekaappi Rinna Saramäki kirjat ovat auttaneet minua paljon. En ole vuosiin hankkinut erikseen kesävaatteita, minun vaatteissani on aina hihat. Haasteena, että vaatteet työkapseli voi lähteä suoraan töistä kaupungille/kulttuuririentoihin/treffeille; hyvät kengät jalkaan ja korkokengät mukaan ja kunnon nahkalaukku/reppu. En osaa käyttää asusteita kuten huiveja ja koruja. Kotiasuksi haluaisin jotain kaunista ja mukavaa -kotikapseli on vaikein. Värit ovat tärkeintä minulle, punainen kausi loppui. Otin työkapselin väriksi sinisen, koska vihaan mustaa. Pikkumusta tuo mieleen hautajaiset ja farkut, kauluspaita roikkuu kaapissa käyttämättömänä. Muodokkaille naisille tarjotaan ihan liikaa synkkiä värejä ja huonoja kangaslaatuja. Vaatekaappi workshop auttoi minua uskomaan itseeni, omaan tyyliini. Olen jo pitkälle menossa omaan suuntaani!

  Vastaa
 24. Riikka

  Tuntisin oloni itsevarmemmaksi asussa kuin asussa kun ei tarvitsisi miettiä mikä sopii minkäkin kanssa, sopiiko asu minulle jne.

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Osa 1

Osa 3
-TULOSSA-