Kapselipuvusto/kapselivaatekaappi on tullut viime vuosina koko ajan tutummaksi suomalaisille. Keskustellessani kapselipuvustosta ihmisten kanssa livenä ja verkossa, törmään kuitenkin toistuvasti samoihin virheellisiin päätelmiin. Olen koonnut näistä kuusi yleisintä harhaluuloa ja oikaisen ne yksi kerrallaan.

Virhepäätelmä nro 3: Täytyy olla rahaa ostaa uusia vaatteita, jotta voi rakentaa kapselin

Kerron sinulle nyt, paljonko kapselin kokoaminen minimissään maksaa. Minimisumma, jolla pääset liikkeelle, on 0 euroa. Suosittelen, että kokoat (varsinkin ensimmäisen!) kapselin omista vaatteistasi. Todennäköisesti sinulla on tällä hetkellä liikaa vaatteita, etkä silti löydä sopivaa päällepantavaa. Sinulla on siis vaatereserviä mistä valita! Suurin osa kaappisi sisällöstä on itsesi valitsemia ja ostamia. Siellä on varmasti riittävästi sinulle sopivia, istuvia ja oikeanlaisia vaatteita yhtä kapselia varten. Sinulla saattaa hyvin olla 200-300 vaatetta, joten olen varma, että siitä määrästä löytyy 15-40 sopivaa ensimmäiseen kapseliin.

Suosittelen, ettet osta ensimmäiseen kapseliin yhtään vaatetta. Sen sijaan alat 2-3 kuukauden shoppailulakkoon! Tarkkaile tilannetta kaikessa rauhassa, kun elät ensimmäisen kapselisi kanssa ja havainnoi, millaisia vaatetarpeita arjessa tulee esille. Siten voit olla varma, että lopulta ostat tarpeeseen ja käyttöön tulevia vaatteita.

Jos lähdet kapselintekoon ostamalla paljon uusia vaatteita, et välttämättä tunne oloasi kotoisaksi vaatteissasi.

Et tarvitse yhtään rahaa aloittaaksesi kapselipukeutumisen!

Haluatko henkilökohtaista apua kapselin kokoamiseen?

←Virhepäätelmä nro 2                     Virhepäätelmä nro 4 →

 

 

%d