Caps Look -kapselipukeutujien yhteisössä järjestettiin tammi-helmikuun taitteessa spontaani 10 päivän tyylisudoku -haaste. Tehtävä oli yksinkertainen: kokoa oma tyylisudokusi ja pukeudu 10 eri asuun 10 päivän aikana. Haasteen vastaanotti viisi ennakkoluulotonta naista, itseni mukaan lukien. Sattumalta(?) kaikki olivat pitkän linjan kapselipukeutujia.

Nyt tyylisudoku -haaste on taas täällä. Tilaa tästä itsellesi pohjat tyylisudokuun ja osallistu haasteeseen. Samalla liityt ilmaisen Kapselikirjeen tilaajaksi.

Tässä minun sudokuhaasteeni kuvina:

 

Kapselivaatekaappi tyylisudoku

Sudokuni: 1 housut, 1 hame, 2 t-paitaa, 2 3/4-hihaista paitaa, 1 neuletakki ja 1 jakku = 8 vaatetta

 

PÄIVÄ 1/10

Tyylisudoku 1Asu 1

PÄIVÄ 2/10

Tyylisudoku 2Asu 2

PÄIVÄ 3/10

(Hups, hame vaihtui housuiksi!)

Tyylisudoku 3Asu 3 vika

PÄIVÄ 4/10

Tyylisudoku 4Asu 4

PÄIVÄ 5/10

Tyylisudoku 5Asu 5

 

PÄIVÄ 6/10

Tyylisudoku 6Asu 6

PÄIVÄ 7/10

Tyylisudoku 7Asu 7

PÄIVÄ 8/10                       Päällä oli ylin vaakarivi, mutta kuva jäi ottamatta.

Tyylisudoku 8 ei asua

PÄIVÄ 9/10

Tyylisudoku 9Asu 9

PÄIVÄ 10/10

Tyylisudoku 10Asu 10


Havaintoja haasteesta:

 

IINA:

Pyykkiä tuli todella vähän, mutta sitä piti olla pesemässä juuri silloin kun neljä aluspaitaa loppuivat, sillä vaihtopaitoja ei ollut. Vaatteiden valinta oli vielä tavallistakin helpompaa: senkus katsoi jonkun käyttämättömän rivin sudokusta. Tämä sopisi hyvin työpäivien asusuunnitelmaksi. Loppua kohti aloin kyllä kaivata muita vaatteita kapselistani.


JASMI:

Jasmin tyylisudoku

Jasmin tyylisudoku

Huomasin päällimmäisenä, etten haluu elää niin suppeel valikoimalla. Oli ikävä koko kapselia! ?

Toisaalta:
– pyykkiä tuli vähemmän
– oli ihanat värit joka päivä
– ei tullu hutiasuja aamukiires, ko mietin Sudoku-valinnan illal valmiiks (kapselillaki tulee vaa harvoin huteja)
– kukaa ei ollu huomannu, et käytin 10 päivää samoi vaatteit
– totesin, etten enää ole housuihmine
– huomasin uniformuni eli lempi asut
– lapselki oli kivaa, ko sai arpoo mulle Sudokusta asun
– muutamal vaatteel saa liki 20 eri asua! ?

Noh, uus Sudoku on mul tehtynä jo! Tänää pidin siit ekaa asua… mut enää en haluu 10 päivän ehdotonta haastetta. Sudokuilen jatkos sillee vapaasti hullutellen.

 


Katin tyylisudoku

Katin tyylisudoku

KATI:

Sudokun koostaminen oli haastavaa, jotta mahdollisuuksien mukaan kaikki linjat olisi huomioitu. Ihan täydellistä siitä ei silti tullut. Havaitsin jo aikaisessa vaiheessa, että talvikapselissani on vain 4 alaosaa; 2 hametta, 2 housut. Samoin kenkiä oli 4, joista vain 2 paria oli käyttökelpoisimmat tähän kapseliin. Sudokusta pois jäivät korkeavartiset nastakengät ja huikean korkeat korkokengät, jotka ovat vain sisäkäyttöön. Koska sudoku vaati kuitenkin 4 kengät, “monistin” käytettävät parit.

Kun olin muutaman päivän käyttänyt sudokun vaatteit,a huomasin kuinka tietyt vaatteet ovat oikeastaan aika rajoittavia. Esim. hihattomat topit eivät sovellu talviaikaan käytettäväksi ilman jotakin mikä peittää käsivarret. Eikä talvi itseasiassa ole mikään poikkeus. Pidän siitä, että olkapääni ovat peitettyjä kaikkina vuodenaikoina. Aiemmin monikäyttöisinä pitämäni topit kärsivät siis arvonalennuksen minun puvustossani. Paremmin sudoku olisi toiminut, jos toppien tilalla olisi ollut jotain mikä yksinään olisi riittänyt yhdistettynä alaosaan.

Sudokun asusteettomuus minun sudokussani toimi hyvin. Pidän minimalistisesta tyylistä. Kello ja vihkisormus ovat ne vakioasusteet, joita kannan aina. Tähän sudokuun tosin valitsin yhden kaulakorun, joka ei taida hyvin näkyä kuvasta. Sudoku olisi sallinut huivien, korujen ja laukkujenkin liittämisen, jos asukokonaisuudet olisivat toimineet pelkällä yhdellä ala- ja yläosalla.

Tämän sudokun avulla havahduin kuinka vähällä oikeastaan tulisin toimeen varsin helpolla. Tämän sudokun taustalla tutkin Project 333:n sopivuutta itselleni ja kuten arvata saattaa tämä sudoku vain vahvisti itsetuntemustani pukeutumisen suhteen. Minä pystyn pukeutumaan tyylikkäästi myös Suomen olosuhteissa hyvin pienellä vaatemäärällä, vaikka mukaan laskettaisiin ulkovaatteetkin. Ehkäpä minusta kasvaa pariisitar, jolle pienen, laadukkaan puvuston ylläpito on yhtä helppoa kuin salaatin kokoaminen.


 

 

Aulin tyylisudoku

Aulin tyylisudoku

AULI:

Tykkäsin sudokusta käytössä, oli helppo pukeutua töihin, kun kahden viikon asut oli suunnitellut kerralla.
Sudokun muodostamisessa haastavinta oli, ettei voinut yhdistää samaan sudokuun mekkoja ja housuja, joita käytän yleensä vuoropäivin.

 

 

%d