Kapselipuvusto/kapselivaatekaappi on tullut viime vuosina koko ajan tutummaksi suomalaisille. Keskustellessani kapselipuvustosta ihmisten kanssa livenä ja verkossa, törmään kuitenkin toistuvasti samoihin virheellisiin päätelmiin. Olen koonnut näistä kuusi yleisintä harhaluuloa ja oikaisen ne yksi kerrallaan.

Virhepäätelmä nro 1: Täytyy vaihtaa koko kapseli kolmen kuukauden välein

 

Sinun ei todellakaan tarvitse vaihtaa koko kapselipuvustoa, kun vuodenaika vaihtuu. Vaihdat vain sen osan, joka tarvitsee päivitystä. Esimerkiksi maaliskuun paikkeilla, kun siirrytään talvikapselista kevätkapseliin, voit vaihtaa talvikengät keväisempiin popoihin, talvitakin kevättakkiin ja paksuimmat villapaidat kevyempiin paitoihin. Housut ja neuletakit voivat jatkaa talvikapselista kevätkapseliin. Vaatteita vaihdetaan kapseleiden välillä vain tarpeen mukaan. Totta kai saat halutessasi vaihtaa, vaikka kaikki! Sekään ei ole kiellettyä 😀

Itse vaihdan yleensä 30-50% vaatteista kapselin päivityksessä. Se, kuinka ison osan vaihdat, riippuu omasta tyylistäsi ja elämäntyylistäsi.

Jos et ole vielä Caps Lookin uutiskirjeen tilaajana, niin liity nyt klikkaamalla alta. Saat liittymislahjana Konmari-tarkistuslistan, joka auttaa sinua kodinraivausprojektissasi, jos olet Konmari-polulla. Listasta on tullut paljon kiitosta. Lisäksi saat multa pari kertaa kuussa postia, jossa saat tiedon uusista postauksista, tapahtumista ja arvonnoista. Esim. tällä hetkellä on meneillään Hyvän mielen vaatekaappi- pokkarin arvonta. Seuraava uutiskirje ilmestyy 12.2.

Jos tykkäät jutella muiden kanssa kapselipuvustoista ja vaatekaappien järjestämisestä, olet lämpimästi tervetullut Caps Look -kapselipukeutujien yhteisöön Facebookiin.

Nähdään!

-Iina

tilaauutiskirje

Virhepäätelmä nro 2

%d