mikä on kapselipuvusto?

Kapselipuvusto (kapselivaatekaappi, kapseligarderobi tai capsule wardrobe) on lyhyesti sanottuna kausittain päivittyvä, rajallisen kokoinen ja yhteensopiva puvusto. Se, mitä puvustoon sisällytetään, vaihtelee. Kapselipuvusto sisältää 10-40 sisävaatetta ja asustetta, siihen voi halutessaan sisällyttää myös kengät, ulkovaatteet ja/tai korut.

Kyseisen kauden puvustoon kuulumattomat vaatteet (ja asusteet) säilötään näkymättömiin. Kapselia päivitetään yleensä vuodenaikojen vaihtuessa.

Suomessa toimii yleensä seuraava kausijako:

  1. syyskapseli on käytössä syys-loka-marraskuun,

  2. talvikapseli joulu-tammi-helmikuun,

  3. kevätkapseli maalis-huhti-toukokuun ja

  4. kesäkapseli kesä-heinä-elokuun.

Caps Lookin metodissa ei rajata vaatemäärää tiukkoihin numeroihin, vaan kapselin pohjana on oma elämäntapa ja tyyli. Kapselia päivitetään noin kolmen kuukauden välein tarvittaessa liukuvalla vaihdolla.

Kapselipuvuston on tarkoitus tuoda elämääsi pukeutumisen iloa ja laittautumisen helppoutta. Se vahvistaa näkemystäsi omasta tyylistäsi, säästää kukkaroasi ja helpottaa arkeasi, jotta aikaa jäisi vaatekriiseiltä tärkeämmille asioille.

Caps Lookissa nähdään erilaisia kapselipuvustoja, joista jokainen on omanlaisensa, omistajan tyylistä ja elämäntavasta riippuen.

Aloita oman kapselipuvustosi kokoaminen täältä.

Kapselipukeutumisen asiantuntija, Caps Lookin Iina on kertonut aiheesta Kodin Kuvalehdessä. 

Kuva: Inga Monthan